Bouwwegwijzer

De grote architect van het heelal bouwde het met goede materialen. Jules Verne.

Hoe een verbouwing aanvatten?

Tref de nodige voorbereidingen voor je project en stop dit  in je rugzak. 

En route... onderweg, met respect voor de aarde, ons ronddraaiende ruimteschip in het heelal met zijn kleurige minerale stenen, blauwe luchten, frisse wateren, miljoenen planten en bloemen, dieren die soms huisjes op hun rug dragen zoals tuinslakken, schelpen,  en de mensen met hun architecturale geschiedenis. 

We landen.

Het begint met volop dromen hoe je nieuwe woning er uit moet zien volgens jou. Ben je gepassioneerd op zoek gegaan doorheen het doolhof?  Hoe laat je dit zo ecologisch en energiezuinig mogelijk  uitvoeren. Misschien is Bo Huis  je kompas wel, zijn we je compagnon de route. Breng ook in  kaart  welke noodzakelijke werken er moeten gedaan worden. Hou rekening met wettelijke vereisten.  Neem een renovatiecoach of  een energiedeskundige onder de arm.  Indien er een bouwvergunning vereist is, is een EPB verslag nodig. Een energieaudit is een uitgebreide keuring vd. energieprestaties van de woning en een energiedeskundig  zorgt voor energieadvies op maat. Info en advies over energiebesparing en de manier waarop je dit best kan doen.  Een erkende energie-audit met EPB  opmeting voor en meting na de verbouwing. Zie EAP.  www.Fluvius.be   en www.energiehuis.be  Ook een architect,  aannemer of EPB verslaggever kan je daarbij helpen. Een EPC keuring door een energiedeskundige type A is verplicht bij verkoop of verhuur. Het verslag is 10 jaar geldig.

Een EPC auditeur of huisdokter in de Kempen (deskundig gratis advies, enkel voor eigenaars)  van Energiehuizen, op huisbezoek te laten komen is een goed idee, je ontvangt aanwijzingen  hoe je huis energetisch kan verbetert worden. Je aannemer baseert zich op dit rapport.

Een energie rapport door energiedeskundige type B is vrijwillig.

Voorzie ruimte binnen je budget zodat bij onverwachte prijsschommelingen je verbouwing toch volbracht kan worden. 

Hou rekening met de extra parkeerkosten die uw gemeente u aanrekent tijdens de verbouwingen.  Zie de nieuwe wet van 1 augustus 2023.

Afhankelijk van de aard van de renovatie zal een architect en bouwaanvraag al dan niet nodig zijn.

Vooraleer je een contract afsluit met een aannemer, informeer. Omschrijf je project grondig zodat het overeenkomt met je wensen. Laat je begeleiden bij realisatie ervan. Als een omgevingsvergunning verreist is dan helpt een architect jou.  Ook in andere gevallen staat de architect je bij. Welke voorzieningen getroffen moeten worden, over welk budget je moet beschikken, of je beroep kan doen op een lening en/of premie enz...

Kies een totaalaannemer voor de realisatie van de uitvoer van je plannen. Een professionele kijk op de zaak en coördinatie met 1 aanspreekpunt is altijd een betere begeleiding. Navigeer tussen afbeeldingen van mooie huizen en  bezoek architectuur sites. Maak een moodbord waarvan  je blij wordt. Toon ons de huizen waar je lang en gelukkig  wil in  kunnen  wonen. Denk daarbij aan hergebruik van materialen (circulair), milieuvriendelijke producten van degelijke kwaliteit, materialen met een lange levensduur, als recup van oude gevelstenen bvb. en hernieuwbare bouwmaterialen. Het zet ons op weg naar jouw unieke, bijzondere project.

 

Welk voordeel betekent het voor u om een duurzame energetische renovatie door te voeren?

Naast een gezond binnenklimaat en een (hopen wij allemaal op) lagere energiefactuur werkt u ook mee aan een gezond leefmilieu. Dat is goud waard.

Home is where the heart is. Kinderen hebben nood aan een gezonde omgeving voor hun ontwikkeling. Uw woning wordt meer waard en u geniet een heerlijk wooncomfort. Wil u klaar zijn voor de toekomst?

We kunnen  het volledige bouwproces voor u uitvoeren. We ontzorgen u van  ontwerp tot oplevering!

1 Aanspreekpunt

Dit  biedt u het voordeel dat u zelf niet hoeft te zoeken naar aparte aannemers.   Wij  coördineren de  werken en volgen ze op.  We ontzorgen u, want wonen en welzijn gebeurt onder 1 dak.  'Met de hoed in de hand komt men door het ganse land.' We hebben jarenlange ervaring in de bouw en daardoor kunnen we  de beste aannemers selecteren en de beste offertes  bekomen om de werken uit te voeren.  Omdat het ons vak is en we handelen vanuit kennis en inzicht, elke dag bijleren,  mag u op beide oren slapen, we brengen uw project tot een goed einde. Het volgen van de werken is ook voor u boeiend. Het is een grote stap voorwaarts. U heeft zich hoogstwaarschijnlijk al  geïnformeerd over de technieken en mogelijkheden van uw renovatieplan. U weet er al veel van . We luisteren graag  en gaan het gesprek aan. We kennen de opeenvolgende stappen door en door en werken probleemoplossend. Want goed navigeren is noodzakelijk. Elke opdracht vraagt immers unieke aandacht. We bouwen creatief op vanuit een stevige basis. EEN HOOFDAANNEMER IN DE HAND NEMEN DRUKT DE PRIJS. WERKT SNEL EN VLOT. Het team is van bij het begin op elkaar  afgestemd, boekt  zo doeltreffender en sneller resultaat. Het op elkaar doen aansluiten van de verschillende stappen is vip. We putten uit onze ervaring, zijn thuis in de bouwwereld.  Zoals u thuis bent in het uitoefenen van uw eigen beroep, is  de bouw ons beroep en we kennen de knepen van het vak.  U heeft  een  duidelijker overzicht over de totale kostprijs. De prijzen van bouwmaterialen gaan de hoogte is. Start nu met het realiseren van uw plannen vooraleer de prijzen, ook voor ons, nog verder de pan uit swingen. We zoeken echter  flexibel mee met u naar gelijkwaardige alternatieven.  LET OP: Door de enorme vraag naar warmtepompen en zonnepanelen,  kunnen de fabrikanten momenteel niet helemaal volgen met de productie.  Bij alle installateurs zijn momenteel wachttijden.

Contacteer ons  goed op tijd.

 

En route. Bo Huis gidst u onderweg.

Welke diensten bieden we aan?

We voeren de totaalrenovatie van uw project  uit. Of nemen een deel van uw huis onder handen.

We gidsen u door het steeds veranderende landschap.

Bent u  geïnteresseerd in het installeren  van een warmtepomp? Er zijn verschillende opties. Een geothermische warmtepomp slaat haar energie op diep in de aarde. Reis zoals Jules Verne naar het centrum van de aarde.  Dwz. wetenschappers onderzoeken de mogeIijkheid om warmte op te halen van kilometers diep, maar die technologie om zulke afstanden te overbruggen is er(nog) niet. Voor  de toepassing van geothermie voor energie voor je woning,  komt er eerst onderzoek of de grond geschikt is, dan volgt een putboring van enkele meters, dan de installatie van je warmtepomp en zo verwarm je wel je huis doeltreffend.  Tot op een bepaalde diepte,  hoef je geen vergunning aan te vragen.  Verder wel verplicht. Je verwarmt je huis en warm water met de opgeslagen energie. Deze optie kan niet overal van toepassing zijn. Vaker sluit men een lucht-water warmtepomp aan. Een lucht-lucht warmtepomp koelt en verwarmt.  Of je vervangt je hoog rendement gasketel. Ook verwarmen met gas blijkt in deze omschakelingsperiode  soms nog nodig of van toepassing.  Is uw oude gasketel aan vervanging toe? Of  vraagt u zich af of zonnepanelen renderen in uw huis?  Opteert u voor lage temperatuur vloerverwarming?  Of, misschien is er al  aansluiting op een warmtenet mogelijk? We sluiten aan van binnen uw woning tot aan de rooilijn.  Vraagt u zich  af wat het nut is  van een zonneboiler? Dit  voorziet u gedeeltelijk van warm water voor de keuken en is een complexe installatie. Een warmtepompboiler daarentegen, valt onder hernieuwbare energie, werkt op stroom en voorziet u volledig van warm water, bekijk of er voor sanitair bad en douche  verhoogde premies zijn van de overheid. We hebben oog voor energiezuinig verbruik en  energievoorziening, warmtevoorziening, warm water, waterverbruik en elektriciteit. In Noorwegen organiseerde men het zo: haast iedere burger rijdt daar met een elektrische wagen. De laadpalen laden de batterijen op die men meteen succesvol inzet voor huishoudelijk verbruik. Met onze neuzen in dezelfde wind, stellen wij ons allen de vraag wat we kunnen doen in België, in de wereld, hier en nu en later.  Geef mij maar een autootje op zonne energie. Uiteenlopende en vernieuwende  bouwtechnische innovaties zijn  van toepassing op uw persoonlijke situatie.  

 

We verbrouwen je huis van kop tot teen, van kelder tot het dak!

 

Ga het avontuur aan en kom veilig thuis. Met Bo Huis.

Hoe ziet uw ideale situatie eruit? 

 

Vervangt u graag het kraanwerk?  Uw boiler? Uw vloer? Lekken uw  radiatoren? Is uw hele badkamer aan vervanging toe of spreekt de hygiëne van een rimloos hangtoilet u aan? Het wc met het straaltje water dat je billen hygiënisch schoonmaakt noemt men ook Japans toilet. Wil u een extra verdieping bijbouwen, of uw huis uitbreiden? De indeling van uw huis veranderen ? Nieuwe ramen, deuren  en hoog rendement beglazing? Een extra slaap/logeerkamer, een thuiswerkplek, een hobbykamer, thuisbioscoop, dressing? Meer licht in huis? Een andere vloer. Je thuiswerk kantoor een plaats geven?  Tegelijk met de technische kant van de verbouwing, plaatsen we isolatie en nieuwe vloeren, parket, keramische tegels , zorgen voor luchtdichte afwerking en plaatsing hoog rendement ramen en deuren, ook doen we  bezettingwerken en schilderwerken. Pleister-isolatie en schilderwerken? Droomt u  van een nieuwe keuken?   Een warme kinderkamer met zuivere lucht?  Een groen dak biedt een prachtig levendig uitzicht, zorgt voor koelte in de zomer en je dak gaat langer mee. Opteer je meteen voor een laagenergiewoning, een nul energiewoning ,  een  villa richting passiefhuis? We zoeken het voor u uit met de meest bekwame bouwprofessionals. 

Uw project wordt bekeken vanuit vakkennis. We analyseren wat structureel nodig is en starten bij de basis.