Renoveren en ingrijpende energetische renovatie

Duurzame renovatie

U kan uw verbouwing  in 1 KEER laten uitvoeren  of u kan het STAP VOOR STAP laten doen.

Een traject op eigen tempo, naar budget en mogelijkheden.  

 

U gooit niet graag uw geld weg met energie te verliezen door ramen, deuren, muren, daken en vloeren?  Isoleer! Gaat u besparen op verwarming, waterverbruik en elektriciteit?  U wenst onafhankelijk te zijn van het buitenland tijdens conflicten.  Start dan met groen en energiebesparend renoveren. Tegen 2050 is onze energie hernieuwbaar. Elk huis heeft dan EPC A. Een stap voor stap plan is een plan  met een lange termijn visie waarin u de fases van uw verbouwing op elkaar afstemt. U verwarmt en ventileert uw woning op de juiste energiezuinige manier en uw huis wordt zoveel mooier met uw nieuwe geïsoleerde dak, muren en interieur. Idd. Het WAUW effect.

Spreek een totaalaannemer aan. Kan zonder en met vergunning.

Met goede luchtdichtheid van de gebouwschil is een gecontroleerde ventilatie nodig.  Een warmtepomp is stuurbaar, efficiënt en onderdeel van stap voor stap renovatie!

Start met een goede gebouwschilisolatie. Dwz een geïsoleerd dak en laat goede isolerende  ramen en deuren plaatsen met hoog rendement beglazing. Dat merk je meteen aan je energiefactuur. Maak een afspraak in het woonkantoor van je gemeente voor persoonlijk renovatieadvies van je woning. Dan heb je al  een stap voor stap zicht op de nodige werken en wanneer je al dan niet  een bouwaanvraag moet indienen. Wel  bij een nieuw raam in de gevel omdat het een steunmuur betreft in verband met de stabiliteit van je woning bvb. Let op bij renovatie voor een verhoogd KI. Je kan bij het woonloket ook een afspraak maken voor een gesprek over de MijnVerbouwPremie waar je recht  op hebt.  

Een goed geïsoleerd waterdicht dak met onderdak is een  voorwaarde voor plaatsing van zonnepanelen, ook de oriëntatie, schaduw van bomen speelt een rol. Bij dakrenovatie dien je rekening te houden met de afmetingen van de volgende stappen in het renovatieproces. Als je in de toekomst van plan bent verder doorgedreven energetisch te renoveren, zal daar indien nodig volgens EPB, misschien extra buitenschil isolatie  aan te pas komen. Hou daar nu al rekening mee bij plaatsen van een nieuw dak. De  aansluiting op dikkere muren door  buitenschilisolatie  en de ruimte voor nieuwe ramen en deuren zal immers veranderen.  Voorzie op  plan dat het goed op elkaar aansluit. 

Goede isolatie met hoog rendement beglazing zorgt voor luchtdichtheid.  Je installeert een ventilatiesysteem. 

Stap 2. Bij een verder  doorgedreven isolatie kan je de huidige verouderde gas- en mazoutinstallatie of houtkachel vervangen door een warmtepomp. Of misschien ligt er een warmtenet in je straat?

De warmtepomp  is onderhoudsvriendelijk, comfortabel en duurzaam, is rendabel in combinatie met goede isolatie en elektriciteitsopwekking door pv-panelen, haalt een optimaal rendement! Aanbevolen in combinatie met lage temperatuur vloer/muurverwarming  De warmtepompboiler zorgt tegelijk voor je sanitair warm water en koeling in de zomer. 

Vanaf maart 2023 verdubbelt Vlaanderen de premie voor warmtepompboilers. Deze zijn energie-efficiënt en ze kunnen in combinatie met zonnepanelen fungeren als  thuisbatterij voor sanitair warm water.

Een warmte- en renovatieplan wordt uitgevoerd met een specialist.

Beperk warmteverliezen door isolatie van dak, vloeren en plaats hoog rendement glas.

Gecontroleerde ventilatie met systeem D of C zorgt voor een gezond binnenklimaat en werkt vochtwerend, ververst de binnen lucht en voorkomt schimmelvorming.

Efficiënte en zuinige verwarming kan met vloerverwarming of met radiatoren.

Een gecertificeerde EPB professional adviseert op maat.

Uw renovatie voeren we uit met oog voor schoonheid, degelijkheid  en detaillering.

 

De ingrijpende energetische renovatie

IER.  Architect en bouwaanvraag verplicht bij de stedenbouwkundige dienst van uw gemeente. 

Als aannemer verbouwingen werken we  met vakmensen en kwalificaties.  Werken met een kwaliteitsmaterialen en erkende vakmannen zijn misschien duurder, maar de degelijkheid ervan loont op lange termijn.  

Voor nieuwbouwwoningen en ingrijpende energetische renovaties met een bouwaanvraag of melding is een ventilatieverslaggever verplicht.

De architect, EPB-verslaggever of installateur zal een ventilatie voorontwerp met u opstellen. Ook de stabiliteitsingenieur is onmisbaar bij uw bouwproject. Hij berekent de technische haalbaarheid en kostprijs van de draagstructuur en fundering aan de hand van het architectenplan. De aannemer baseert zich op deze uitvoeringsrichtlijnen.

Bij structurele verbouwingen en nieuwbouw  ontwerpt de architect een architectenplan samen met u en en de aannemer en dient het bouwdossier met bouwplan in bij de gemeentelijke diensten. Bij goedkeuring daarvan kunnen de werken starten. Aannemers baseren zich op dit bouwplan.

De bouwheer ontvangt een gedetailleerde offerte.  Bo Huis werkt met een  aannemingscontract. Na ondertekening  kunnen de werken  starten.    Het aannemingscontract is bedoelt om beiden, zowel bouwheer als aannemer te beschermen. Daarin staat dat het toegestaan is prijsstijgingen door te rekenen aan de eindklant. Zelf indien een vaste prijs is overeengekomen. Dat is de correctie coëfficiënt. Dwz. dat als de prijzen voor ons stijgen, we dit doorreken aan de klant. Prijswijzigingen  zijn niet aangenaam maar doen zich voor op alle materialen in de  bouwsector. Voorzie extra budget voor uw werken. 

Architect, stabiliteitsingenieur, studiebureau en aannemers zijn 10 jaar aansprakelijk na oplevering voor de gesloten ruwbouw van de woning, als een stedenbouwkundige vergunning verplicht is voor de nieuwbouw en bij renovatiewerken van een eengezinswoning of appartement bestemd als woning/residentieel. 

Bo Huis sloot  een 10-jarige aansprakelijkheidsverzekering af en heeft een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid .

Bij de binnenhuisarchitect kan u een 3D render bestellen. Dit geeft een vrij goed beeld van hoe uw interieur eruit zal zien na de verbouwing.  Een binnenhuisarchitect kan plannen opstellen voor verbouwingen  binnen je huis.  Voor de technieken bij energetische renovaties werken zij samen met  technische spécialisten,  bij breekwerken en slopen van binnenmuren komt de stabiliteitsingenieur erbij kijken. Je kan een interieurarchitect vragen voor indeling van je ruimtes, meubels, ingebouwde kasten  en materiaalkeuzes.

Ook de architect kan u een 3D beeld ontwerpen zodat u een idee hebt hoe uw huis eruit zal zien. U kan voor de werken concreet aanvangen, in sommige gevallen nog aanpassingen laten aanbrengen in het plan, maar altijd eerst in overleg met de architect.

 

Esthetische en praktische renovatie

U kan uw leefomgeving zowel HIGH END als STANDAARD upgraden!

Ontdek bij ons de  meest kwalitatieve, uiterst mooie  BASIS, COMFORT en LUXE afwerking!

 

Contacteer ons voor de installatie van

  • Nieuwe frisse badkamer & mooie afwerking en verzorgde renovatie op maat.
  • Een praktische keuken met keukeneiland. Nieuwe vloer met isolatie.
  • Warmtepompen (geothermie, lucht-water, lucht-lucht airco heater, hybride syteem), Ventilatiesystemen, PV-panelen op zon energie, warmtepompboiler voor uw sanitair warm water, lage temperatuur vloerverwarming, sanitair, kraanwerk, vervanging gasinstallaties, boilers, vernieuwende technologieën, isolatie, nieuwe ramen met HR beglazing, schilderwerken...